Гърция и нейните кредитори ще подновят преговорите в събота

  • 17 април 2015 15:36

  • 1091
  • 4
Гърция и нейните кредитори ще подновят преговорите в събота
©

Гърция и нейните международни кредитори ще възобновят техническите преговори в събота следобед, заяви преди малко говорителката на Европейската комисия Мина Андреева.

Новото заседание на т.нар. "Брюкселска група", която включва представители на ЕК, МВФ и ЕЦБ, ще се проведе този уикенд, обяви Андреева.

Напредъкът по отношение на списъка с необходимите реформи, които трябва да предприеме гръцкото правителство в замяна на спешна финансова помощ, беше в застой през последните седмици, въпреки редовните предупреждения от Атина, че в скоро време Гърция ще свърши наличните средства.

Финансовите министри от еврозоната и други ключови служители също обсъждат финансовото състояние на Гърция в кулоарите на започналата пролетна среща на МВФ и Световната банка във Вашингтон. Но няколко министри предупредиха, че не очакват постигането на политическа договореност и не виждат като възможно предоставянето на спешна финансова помощ на Атина след заседанието на Еврогрупата през следващата седмица в Рига (на 24-ти април).

Правителството на левицата в Атина продължава да се съпротивлява на по-нататъшни промени в пенсионната система и в пазара на труда на Гърция, които промени бяха договорени от неговите предшественици през 2012-а година като част от втората спасителна програма за 240 млрд. евро. Премиерът Алексис Ципрас и неговата партия СИРИЗА твърдят, че тези реформи допълнително ще засегнат и без това сериозно страдащото гръцко население и икономиката на страната. Международните кредитори на Гърция обаче настояват, че тези реформи са необходими, за да се намали дълга на страната и за да се повиши нейният икономически растеж.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1091 4

Коментари 4

Добави коментар
Дрът КомСоМолец

2015.04.18 | 09:42

2
Само се доуточнявам: - Прясната върба е Ципрас,а налъмът е Варуфакис,не само че ще цъвтят,ами и ще връзват по десетина милиарда € на година само за лихвите.Зорът ще е голям,но и усвоените милиарди са много.
ТОНИ

2015.04.20 | 00:05

4
НЕ ПОМНЯ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА Е ВЗЕЛО ПАРИТЕ ОТ Е С ДОРИ ВЪРНА НА 9 04 2015 А НАДАЛИ И НАРОДЪТ ИМ Е ПОЛУЧИЛ НЕЩО ОТ ТЯХ КАТО ПРИ НАС ЕДНИ ВЗИМАТ А НАРОДА СЪРБА ЛИ СИ СЪРБА СУПАТА ОТ МИЗЕРИЯТА КОЯТО НЕПРЕКЪСНАТО НИ ДРОБЯТ
ууу

2015.04.18 | 09:43

3
Каде ще идете еврогейци имали фалит заема ще го върнат когато цъфнат налъмите.
Дрът КомСоМолец

2015.04.18 | 02:39

1
Ако налъмите са изработени от прясно отсечена Върба,шансът да цъфнат е около 70%.

Добави коментар

Водещи новини