С денонощие без жертви приключи операция "Скорост"

  • 17 април 2015 14:00

  • 765
  • 0
С денонощие без жертви приключи операция "Скорост"
© Булфото

1126 случая на превишена скорост и още други 387 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани от служители на пътна полиция по време на приключилата днес сутринта операция 24 часа контрол на скоростта, съобщават от Главна дирекция “Национална полиция”.

За констатираните нарушения на скоростния режим са съставени 591 акта и 474 фиша. Съгласно Закона за движение по пътищата, на 61 водачи на автомобили, които не са санкционирани на място поради невъзможност за безопасно спиране, ще бъдат изпратени покани за явяване в съответното структурно поделение на МВР. На базата на изготвения снимков/видео материал спрямо тях ще бъдат предприети действия по административно-наказателен ред, отбелязват от Вътрешното министерство.

В специализираната операция участваха 319 служители от областните полицейски дирекции и СДВР, които контролираха спазването на ограниченията за скорост в общо 521 точки в страната.

По време на акцията е констатирано общо понижение на средната скорост на придвижване на територията на страната. Резултатът е денонощие без жертви на пътя. Регистрирани са 156 леки пътно-транспортни произшествия и 20 тежки, в които са пострадали 24 души.

Последвайте канала на

765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини