Медиен магнат даде £ 1 млн. на партията на Найджъл Фараж

  • 17 април 2015 12:56

  • 1204
  • 2
Медиен магнат даде £ 1 млн. на партията на Найджъл Фараж
© gettyimages

Британският медиен магнат Ричард Дезмънд обяви днес, че е направил дарение от 1 милион паунда на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП), по-малко от три седмици преди парламентарните избори във Великобритания, предаде АФП. 

Новината бе съобщена на първа страница на в. "Дейли експрес", едно от изданията на "Нордърн енд Шел", групата на Дезмънд. Изданието публикува снимка на бизнесмена с Найджъл Фараж, лидера на ЮКИП, и статия, в която Дезмънд обяснява защо финансира кампанията на ЮКИП. Той казва, че иска парите му "да разтърсят управляващата върхушка". "Вярвам твърдо в ЮКИП. Това е партия за истинските добри британци. Тя не се ръководи от елитите", заявява той и изразява надежда, че хората ще гласуват за нея. Миналата година бизнесменът вече даде 300 000 лири на ЮКИП, а "Дейли експрес" редовно подкрепя евроскептичните позиции на партията.

ЮКИП спечели европейските избори през 2014 г., но може да разчита в най-добрия случай на пет от общо 650 депутати в следващия британски парламент, показват проучванията. Освен в. "Дейли експрес", таблоид с понякога жлъчен тон, чийто тираж достига около половин милион екземпляра, "Нордърн енд Шел" издава и в. "Дейли стар" и периодичните издания "ОК!" и "Ню!", отбелязва АФП.

Последвайте канала на

БТА
1204 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2015.04.19 | 17:39

2
Естествено! От КОЙ друг да получи пари?! Вече е ясно, че зад тези проекти във всички държави от ЕС стоят едрите олигарси и Путин!
леля ти

2015.04.19 | 17:13

1
Не усещате ли,че национализмът избуява във всички държави.И нека не се заблуждаваме,че ципрас бил "крайно ляв".Националист е и не виждам нищо лошо.

Добави коментар

Водещи новини