Направете си сами килим във формата на лъвче

  • 17 април 2015 09:16

  • 10731
  • 0
Направете си сами килим във формата на лъвче
©

Когато децата са малки, често се случва по-голямата част от времето им за игра да бъде прекарвано на студения, твърд под. За да облекчите неудобството им обаче, съществува съвсем просто и същевременно забавно решение на проблема. Килимче във формата на животно, което вие самите можете да измайсторите. Така едновременно ще облекчите играта на своя малчуган и ще му подарите нещо съвсем ново, с което да се занимава. А какво по-добро от това да зарадвате детето си с нещо, което сте направили собственоръчно? А ако се гласите за по-големи промени, не се колебайте да се обърнете към интериорни дизайнери, които ще ви насочат за оптимално ползване на пространството и удобно разпределение на мебелите.

Какво ви е нужно за направата на лъвчето


Необходими материали за килимчето:


-1 метър кафяви пискюли;
-Вата;
-Дебел черен конец;
-Бял конец;
-Малки парченца черен и бял филц;
-Бежова прежда.

Нужни инструменти:

-Игла;
-Ножица;
-Маркер;
-Няколко карфици;
-Шевна машина.

Вижте също: Цветна етажерка за детска стая

Първоначални стъпки



1. Разгърнете пухкавият бежов плат и очертайте формата на тялото на лъва.

2. След като направите форма, която ви харесва, сгънете на две вече изрязания плат, така че да изрежете напълно равна форма.



3a. Използвайте вече готовия изрязан плат за шаблон, подгответе още едно идентично парче и едно парче вата. След това забодете карфиците така, че трите парчета да са напълно равни, едно върху друго с пухкавите им страни обърнати една към друга и ватата най-отгоре (както е показано на снимката).

3б. Започнете да шиете на около 12 сантиметра от мястото, където сте прищипали с карфиците. Не забравяйте да оставите поне двадесетина сантиметра от противоположната страна на тази, която шиете, за да можете в последствие да обърнете плата, така че ватата да остане отвътре. След това довършете с шевната машина.



4а. Намерете предмет с кръгла форма, който можете да използвате като шаблон за изрязването на главата. Голяма чиния би свършила чудесна работа. След като изрежете две парчета от пухкавия плат и едно от ватата, отрежете и ушички–това можете да свършите на око като внимавате да са достатъчно дълги, за да можете да ги пришиете спокойно към главата.

5б. Направете също така очички, нос и муцунка от филца.

Оформете външния вид на лъвчето

 


5. Минете с шевната машина по ръба на ушичките. С ножицата изрежете връхчетата им както е показано на снимката.

6. Пришийте на ръка муцунката и очичките за главата като сами прецените какво точно ще е изражението на вашето лъвче.
 

7. Зашийте ватата за едното от кръглите парчета плат.

8. Зашийте пискюлите за другото парче кръгъл плат като преди това ги закрепите с карфици, за да бъде всичко равно. След това зашийте ушите за парчето плат с избродирано личице.


9. Наместете двете парчета плат, необходими за главата, както е показано на снимката. Убедете се, че ушите и всички реснички са прибрани в кръга. Забодете парчетата с карфички и започнете да шиете на машината. Не забравяйте да си оставите отвор, за да можете да обърнете вътрешната страна навън. Останалото зашийте на ръка.

Ако се притеснявате, че ватата може да се набръчка и да провали успешното завършване на вашето килимче, можете да я замените с друг подходящ пълнеж.

Последни щрихи по килимчето


10. Връщаме се на тялото. Набучете на око няколко места, така че да бъдете сигурни, че ватата няма да се размърда.

Виж още:Детски легла, вдъхновени от приказките


11. Започнете да зашивате на всяко място, което сте отбелязали с карфица. Направете няколко шева, за да бъдете сигурни, че конецът няма да излезе при първата игра на детето ви.



12. Закачете главата на лъвчето за тялото. Използвайте игла и конец, за да съедините всичко заедно и вашето лъвче е готово!

Приключихте с килима във формата на лъвче и сте се амбицирали да обновите цялостно дома си? Обърнете се към специалистите в интериорния дизайн и потърсете от тях добър съвет и насоки. Пуснете заявка за интериорен проект напълно безплатно в MaistorPlus и ще получите оферти от доказани професионалисти, ще можете да сравните различните предложения и да се спрете на най-оптималното за вас.

Последвайте канала на

10731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини