Бургас бележи скок в разкриваемостта на престъпленията, смята главсекът

  • 16 април 2015 18:21

  • 1238
  • 1
Бургас бележи скок в разкриваемостта на престъпленията, смята главсекът
© Булфото

Бургаската полиция бележи скок в разкриваемостта на престъпленията. От последните позиции дирекцията вече е на 12-о място сред тези в страната по данни за миналото тримесечие.

Това заяви в Бургас главният секретар на МВР Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в, цитиран от БТА. Той присъства на среща по проблемите на предстоящия летен сезон с участието на министъра на туризма Николина Ангелкова.

С общо 14 процента се е повишила разкриваемостта на престъпленията, регистрирани на територията на крайморската дирекция, като от 21 на сто за първите три месеца на 2014 година в момента нивото е 35 на сто. За добрите резултати с министерска заповед досегашният временно изпълняващ длъжността директор на крайморската дирекция - Калоян Калоянов, е преназначен за титуляр на длъжността "Директор на ОДМВР - Бургас", със специфично наименование "старши комисар".

По отношение на предложенията за създаване на т.нар. "туристическа полиция" главният секретар на МВР изрично обясни, че според сега действащата нормативна база е възможно да се създадат звена към съответните общини, занимаващи се с подобна дейност.

Тяхното финансиране се поема от общинските бюджети, но прякото им подчинение и ръководство е в ръцете на Директора на съответната областна дирекция. Като добри примери в тази посока по Южното Черноморие бяха посочени структурните звена, съществуващи към общините Бургас и Несебър.

Относно командироването на полицейски служители по Южното Черноморие, главен комисар Костов заяви, че практиката за съвместни патрули между български и чешки полицаи на територията на РУ - Приморско се запазва, като са водени преговори от сезон 2016 год. в Слънчев бряг да патрулират и английски полицаи.

Българските служители на реда тази година ще се командироват от вътрешните за Бургаската дирекция полицейски управления, а не както до момента от други областни дирекции. В случай на необходимост обаче е възможно да се командироват спецполицаи, противодействащи на джебчийската престъпност, взломните кражби и пътните нарушения, като най-вероятно те ще са от Пловдив и София, където съществуват специализирани за тази дейност звена.

Последвайте канала на

1238 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.16 | 19:07

1
lajete gadove

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини