Ремонтират пътя за Невестино с над 3 млн. лв.

  • 16 април 2015 09:27

  • 1301
  • 1
Ремонтират пътя за Невестино с над 3 млн. лв.
©

Стартира мащабен инфраструктурен проект на стойност 3 237 164 лева в община Невестино. Той се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Предвижда се цялостна рехабилитация на общинския път Кюстендил – Невестино /Неделкова Гращица-Згурово-Кадровица/. Дължината на пътната отсечка е над 10 километра, а обектът трябва да бъде завършен най-късно да 15 юли тази година.

Стратегическият проект бе представен на пресконференция в залата на общинския съвет в Невестино. На нея присъстваха заместник-кметът Йордан Глогов, управителят на фирмата изпълнител "РИЛА" ЕООД - Кюстендил - инж. Александър Малинов, управителят на фирмата за строителен надзор "МИКС ИНЖЕНЕР КОНСУЛТ ПЛОВДИВ" ООД - инж. Румен Хорев, проектанти, медии.

"В момента състоянието на пътя не е добро, пътната настилка е компрометирана и е необходимо да бъде извършена рехабилитация чрез извършване на строително-ремонтни дейности", поясни инж. Людмил Стоянов - старши експерт в дирекция "Специализирана администрация" в Община Невестино.

Заложените в проекта дейности са доставка и полагане на плътен асфалтобетон, фрезоване на съществуващата асфалтобетонова настилка, почистване на пътните окопи от земни насипи, изчистване и изкореняване на растителността и почистване на затлачените отводнителни съоръжения, възстановяване на изровените банкети, поставяне на видими бетонови бордюри в участъците на пътя, преминаващи през населените места, изграждане на подпорни и укрепителни стени. На финала ще бъде направена хоризонтална маркировка и ще бъде обновена вертикалната.

"Пътната инфраструктура е от важно значение за социалното и икономическото развитие и за подобряването на комплексната жизнена среда на община Невестино. Неслучайно това е водещ приоритет в Общинския план за развитие", каза още инж. Стоянов.

Той допълни, че благоустрояването в общината е от ключово значение за задържане на местното население и за създаване на добри условия за развитие на бизнеса.

Последвайте канала на

1301 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.16 | 11:29

1
BOSTAN! Za drugite putishta nqma pari ama za trasetata na DPS gerbajiite vinagi osigurqvat milioni, i posle mi bili opoziciq edin na drug. Da ama ne

Добави коментар

Водещи новини