Армия събаря седалището на партията на Хосни Мубарак

  • 15 април 2015 20:46

  • 1345
  • 0
Армия събаря седалището на партията на Хосни Мубарак
© Getty Images/Guliver

Правителството на Египет даде съгласие да се разруши седалището на партията на бившия президент Хосни Мубарак, което бе опожарено при свалилия го от власт бунт през 2011 г., предаде Франс прес.

Сградата е разположена в центъра на Кайро, близо до епицентъра на въстанието площад "Тахрир".

Седалището на Национално-демократическата партия бе плячкосано и опожарено от разгневени демонстранти, които искаха оставката на Мубарак. Сградата бе възприемана като символ на корупцията и другите злоупотреби на режима му, отбелязва АФП.

"Правителството даде съгласие властите на Кайро да започнат процедурите по разрушаване на седалището на Националната партия", се казва в изявление на канцеларията на премиера Ибрахим Махлаб.

Събарянето на сградата ще се извърши от армията.

Национално-демократичната партия имаше огромно мнозинство в парламента по време на управлението на Мубарак, опирайки се на изборни измами и поддръжката на племена от южната част на страната.

Партията бе официално разпусната от съда през 2011 г., но през юли бе отменена забраната нейни членове да се явяват на парламентарни избори. Сегашният премиер Ибрахим Махлаб е бил член на партията на Мубарак, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

1345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини