Фреди Меркюри беше почетен посмъртно със специално отличие

  • 19 октомври 2011 15:44

  • 1589
  • 2
Фреди Меркюри беше почетен посмъртно със специално отличие
©

Покойната поп звезда Фреди Меркюри беше почетен посмъртно със специално отличие на Азиатските музикални награди.

Семейството на звездата, както и неговият колега от Queen Брайън Мей взеха наградата, която се дава за приноса на Меркюри към музиката, съобщи Contactmusic.

Фреди е роден в Занзибар (тогава колония на Великобритания, сега част от Танзания), в иранско семейство. Първите си 14 години прекарва в различни британски колонии. Получава основно и средно образование в Индия, като в началото учи в Мумбай.

Меркюри е наричан "първата азиатска рок звезда на Великобритания". През 2006 г. Time Asia го обявява за един от най-влиятелните азиатци за последните 60 години.

И днес Фреди Меркюри продължава да бъде смятан за един от най-великите певци в исторята на поп музиката. През 2005 г. проучване, организирано от Blender и MTV2, го обяви за най-великия певец на всички времена. През 2008 г. Rolling Stone го поставиха на номер 18 в топ 100 на най-великите певци на всички времена. Същото признание получи и през 2009 г. от Classic Rock.

На Азиатските музикални награди известният индийски музикант Рави Шанкар, който е на 91 години, също получи отличие, което беше взето от дъщеря му.

Сред останалите победители е и рапърът Джей Сийн, който при получаването на отличието заяви, че то означава много за него и, че все още е в началото на всичко, което би искал да постигне.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1589 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гецов

2013.05.29 | 15:15

2
Алооо!!!Каква "Поп" звезда?!!!Това е една от най-великите банди в РОКА!!!Та Фреди Меркюри е РОК звезда!Преди седмица две,тук бе написана статия,която казва,че той е починал преди десетилетие - ХА ХА ХА!За "Куин" и Фреди Меркюри трябва да се от обща култура!
It's a kind of magic

2013.05.29 | 15:15

1
Невероятен изпълнител! Поклон!

Добави коментар

Водещи новини