Жена се натрови с лудо биле в Благоевградско

  • 19 октомври 2011 15:42

  • 3928
  • 0
Жена се натрови с лудо биле в Благоевградско
©

33-годишна жена от якорудското село Бунцево се натрови с беладона и бе приета по спешност в 05,00 часа сутринта днес в реанимация на благоевградската болница.

33-годишната Хава А. събирала във вторник следобед билки край селото, но по неизяснени засега причини е консумирала плод от силно отровното растение беладона, което е популярно като лудо или старо биле, пише "СтандартНюз". Инцидентът е станал, докато съпругът и пасял крави наблизо.

Щом се прибрала у дома, жената се почувствала зле, започнала да говори несвързано и веднага е транспортирана първо в болницата в Разлог, а по-късно в Благоевград. „Общото и състояние бе сериозно, но се справихме и овладяхме ситуацията. Няма опасност за живота на пациентката. Стабилизирана е. В четвъртък ще бъде изписана и ще се прибере вкъщи”, каза за агенция Стандарт Нюз завеждащият отделението по реанимация д-р Любомир Димитров.

"Атропа беладона" е смъртоносен отровен храст, тъй като съдържа алкалоида "атропин". Най-отровни са корените на растението лудо биле.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3928 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини