Крисия изпя "Nothing Else Matters" с филхармония

  • 14 април 2015 15:50

  • 7250
  • 1
Крисия изпя "Nothing Else Matters" с филхармония
©

Българската призьорка от „Детска Евровизия 2014" бе солист в заключителния концерт в Разград на програмата „Фортисимо в клас", съобщи Дарик.

Крисия пя пред свои съученици в залата на Общинския културен център, в концертите в други градове гост-изпълнителите са Графа и Печенката.

С машината на времето четвъртокласниците от ОУ"Васил Левски" и ОУ"Никола Икономов"-Разград преминаха от праисторическо време през различни музикални епохи, представени от изпълненията на Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов".

Водещ на заключителнiя концерт от програмата „Фортисимо в клас" бе журналистът Виктор Николаев, а диригент - Максим Ешкенази.

Четвъртокласниците чуха творби на Бетовен, Вивалди, Чайковски, Щраус, Сарасате, саундтрака от „Карибски пирати", отговаряха на гатанки за деветте музикални инструмента, които през тази учебна година са изучавали в часовете по музика.

Най-силни обаче бяха аплодисментите след изпълнението на връстничката на зрителите Крисия Тодорова, която изпълни една от класическите балади на „Металика".

Програмата „Фортисимо в клас" на братята Хари и Максим Ешкенази се финансира от фондация „Америка за България", реализири се вече пета година. Само през учебната 2014/2015 г. екипът на програмата е запознал над 2800 четвъртокласници в 30 български училища с девет основни симфонични инструмента, представили са им ги музиканти от местните филхармонии, децата са имали възможност и сами да опитат да засвирят на инструментите.

Гост-солисти в концертите в София, Пловдив, Русе и Благоевград са Графа и Печенката, във всички музикални прояви участват и двама талантливи млади цигулари - братята Мартин и Александър Зайранови от Варна.

Чуйте изпълнението на Крисия, само че с "Ку-ку бенд":

Последвайте канала на

7250 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.15 | 11:15

1
tova dete sa go oblekli kato prostitutka sas gerdani i perusini. 4algadjiiski nomera.

Добави коментар

Водещи новини