Два нови взрива се чуха от цеха на ВМЗ край Иганово (обновена+видео)

  • 14 април 2015 11:01

  • 3261
  • 1
Два нови взрива се чуха от цеха на ВМЗ край Иганово (обновена+видео)
©

Два часа след като спряха първоначалните взривове на производствената площадка на ВМЗ край село Иганово, преди малко се чуха още два. Това каза кметът на селото Стефан Данчев, предаде БТА.

Той потвърди, че са евакуирани около 70 души, повечето от които деца, от най-близката махала до мястото на инцидента. Кметът на община Карлово, Емил Кабаиванов, е възможно най-близо до цеха, координирам с него ситуацията и сме в готовност при нужда да евакуираме цялото село, каза още Данчев.

Малко след 7 часа тази сутрин е получен сигнал от охранителите, че има взривове.

500 термобарични противотанкови гранати, които не са били окомплектовани, е имало в цеха на ВМЗ край Иганово, съобщи зам.-министърът на икономиката Любомир Петров. Той пристигна на място в района на площадката заедно с главния секретар на МВР Георги Костов, шефа на ВМЗ Иван Стоенчев, директора на Пловдивската полиция Пламен Узунов, кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и областия управител на Пловдив Розалин Петков.

Според Любомир Петров не е било възможно гранатите да избухнат сами, тъй като въпросното помещение е било запечатано веднага след първите взривове на 21 март.

Гърмелият днес цех е на километър и половина от склада, в който бяха първите взривове.

 

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
3261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.14 | 15:05

1
Със сигурност, някой умишлено взривява складовете. Да се търси там, където има интереси.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини