Изляха бетон на плажа „Корал”

  • 14 април 2015 09:03

  • 3229
  • 1
Изляха бетон на плажа „Корал”
©

Бетонират дюните на къмпинг „Юг” в залива Корал, съобщи БТВ. Еколози обявиха, че днес ще внесат сигнал до отговорните институции.

Според тях разрешение за строителство е дадено преди великденските празници. Вече са излети две плочи на дюните. по закон това е забранено, тъй като това е изключителна държавна собственост”, коментира Кирил Иванов.

Строителството се извършва от фирма „Инвестиционен фонд Фаворит”. По план там трябва да се вдигне вилно селище с площ от 1200 квадратни метра.

„Това не е бетон, това е плоча, върху която ще бъде монтирано бунгало. Нямаме разлика от това, което е строено 1972 година и това, което се прави сега в момента”, заяви Стамо Стамов, управител на фирмата инвеститор.

Според него преди това там е имало ресторант и други сгради. Според инвеститора основите на този строеж съществуват от 70-те години.

„Има си всички документи, които са направени, аз не мога да разбера какво в момента търсите, дали сме всички документи, които са необходими”, отбеляза Стамов.

Заповедта за започване на строителството е издадена от Община Царево само три дни преди Великденските празници, на 7 април. Преди това Регионалната дирекция за строителен контрол забранява изграждането на обекта заради липса на ОВОС.

Двата фундамента са само началото. Оказа се, че са на втора линия, пред тях ще има още три, част от цяло вилно селище.Според строителните книжа тук ще бъдат изградени 16 вили.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
всичко е бетон

2015.04.15 | 16:52

1
ай честито

Добави коментар

Водещи новини