Г-н Георгиев е дал показания в следствието заради хотела-убиец

  • 10 април 2015 17:56

  • 3631
  • 7
Г-н Георгиев е дал показания в следствието заради хотела-убиец
© Булфото

Георги Георгиев, собственик на дружеството "Дигинг", наето за разрушаването на хотел "Вероника" в курорта "Слънчев ден" край Варна не е бил задържан. Това беше потвърдено от изпълняващия длъжността окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Той е бил извикан за разпит и след това освободен.

Според информацията, известна до момента основен изпълнител на строителните работи по реконструкцията на х-л "Вероника" при която се стигна до трагичния инцидент, отнел живота на четирима души, е било дружеството "Планекс" ООД. Като подизпълнител на част от дейностите по реконструкцията е била наета друга фирма - "Бултранспорт груп". Тя е била препоръчана лично от пловдивския бизнесмен Георги Гергов, пише "Дневник".

В работата по хотел "Вероника" е било ангажирано и дружеството – "Дигинг" на Георги Георгиев. Според официална информация на "Главна инспекция по труда" обаче "бизнес отношения между "Бултранспорт груп" и "Дигинг" не са установени чрез официални документи".

В текста, изпратен до Българската строителна камара се твърди, че "всички последващи действия са извършени в извънработно време, самоволно, без наше знание (на "Планекс" ООД, бел. ред) и в отсъствието на наши специалисти на обекта".

Строителни експерти, пожелали да останат анонимни, коментират, че издаването на строително разрешение за "ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване" на базата на проект, който на практика предвижда изграждане на нов хотел, изглежда нелогично и най-вероятно прикрива други намерения.

Според мнението на специалистите по подобен начин и на базата на идентични строителни разрешения през последните години във Варна са били разрушени няколко знакови сгради в централната му част.

Според изпълняващия длъжността районен прокурор на Варна Радослав Лазаров екип от следователи и наблюдаващи прокурори продължава работа по случая и днес. "До малките часове на нощта, както и рано сутринта на местопроизшествието е бил следовател, за да прави оглед. Работи се в изключително експедитивен порядък", каза още Лазаров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3631 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Така ще да е

2015.04.13 | 09:27

7
Ама даразбира се, как ще се окаже е маститите бизнесмени-робовладелци са виновни. Те бедняците сами са се наели, сами са се пратли там да разрушават и сами са решили кк да го правят. Ама я иначе опитай да припариш на някой от тежи "обекти на реконструкция" да видиш каква охрана щ те посрещно
папагал пешев

2015.04.13 | 09:26

6
айде стига рИвахте за "работниците". Някой обърна ли внимание,че всъщност "работниците" са малко мургави? За тях вдигаме врява, а за бели хора - нищо....
Варна столицата на мафията

2015.04.13 | 09:26

5
Познайте на кого е луксозната бизнес сграда срещу общината във Варна на мястото на бившата (старата) военно морска болница в града точно срещу място на което се самозапали Пламен Горанов в знак на протест срещу корупцията във Варна?
...

2015.04.13 | 09:26

4
И сега какво излиза?Г-н Георгиев не е виновен,защото работниците са работили извън работно време...мн. интересно-обикновенно всеки гледа да се работи по-малко,ама да останат след работно време(без някой да ги ''помоли'')
пффф

2015.04.12 | 18:34

3
да това им е хоби, да рушат с къртачи подпорните колони, и защото не им дават в работно време, те го правят извън рабоно..... баси тъпата държава не знам какво трябва да стане за да осъдят някои
12345

2015.04.11 | 18:02

2
Ами др. Герго Гергов лидера на БСП Пловдив????
ВНИМАНИЕ! Некоректен работодател!

2015.04.11 | 17:53

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини