Стефан Данаилов получава "Аскеер" за принос към театралното изкуство

  • 08 април 2015 15:04

  • 1800
  • 1
Стефан Данаилов получава "Аскеер" за принос към театралното изкуство
© Булфото

Големият български актьор Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в ще бъде удостоен с наградата "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство. Това съобщи председателят на фондация "А'Аскеер" Милен Миланов.

Ежегодните награди за постижения в театъра през изминалия сезон ще се връчат за 25 път на официална церемония на 24 май в театър "Българска армия", съобщи Дарик.

За приза за режисура тази година ще се състезават "Къщата на гнева" по Лорка на Диана Добрева в театър "Възраждане", "Антигона" от Жан Ануи на Иван Добчев в Театър "София" и "Каквато ти ме искаш" от Пирандело на Теди Москов в Народния театър "Иван Вазов".

За водеща женска роля са номинирани Анастасия Лютова за "Разбиване" от Нийл Лабют на Стайко Мурджев в Театър 199 "Валентин Стойчев", Илка Зафирова за "Г-жа Клайн" от Никълъс Райт на Стилиян Петров в Театър 199 и Снежина Петрова в "Каквато ти ме искаш".

Водещата мъжка роля за "Аскеер-2015" ще оспорват Герасим Георгиев - Геро за "Семеен албум" на Малин Кръстев в Младежкия театър "Николай Бинев", Стефан Мавродиев за "Чинечита от Тиери Дебру на Емил Бонев в Театър 199 и Христо Петков за "Разбиване".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1800 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
А джихадист

2015.04.11 | 11:30

1
Кога ще получи?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини