Започнаха изграждане на пункт за животински отпадъци в Тервел

  • 06 април 2015 09:33

  • 2115
  • 0
Започнаха изграждане на пункт за животински отпадъци в Тервел
©

В Тервел днес се открива строителната площадка за изграждане на пункт за управление на животински отпадъци с подкрепата на старата програма за развитие на селските райони, съобщи заместник-кметът на общината Диана Илиева, цитирана от БТА.

Обектът, който трябва да бъде въведен в експлоатация до края на лятото, ще разполага с общ капацитет от 25 тона отпадъци. В сградата, оборудвана с хладилни камери, ще бъдат шоково замразявани специфични животински продукти от мандри, кланици, ферми, търговски обекти за месни и млечни произведения, пояснява заместник-кметът.

В пункта ще бъде организиран целия технологичен процес - от събирането на отпадъците със специализиран транспорт до експедирането им в екарисаж. Строителството на новата сграда започва на общински терен с площ 2 декара в бизнес зоната "Североизток". Обектът ще разполага с локална пречиствателна станция и автомивка.

По договора за финансиране между община Тервел и Държавен фонд "Земеделие" ще бъдат вложени 525 000 лева в строителни дейности, 693 000 лева - в хладилно и технологично оборудване и с 478 000 лева ще бъде доставен специализиран и вътрешнозаводски транспорт - три камиона с хладилни фургони, кранове, повдигащи устройства, електрокар и други. В пункта ще бъдат разкрити осем работни места. С изграждането на обекта ще бъде подобрена екологичната среда, икономическият потенциал на общината, както и условията за работа във фирмите в сектора на животновъдството и преработката на животинска продукция, посочват от кметската управа.

Последвайте канала на

2115 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини