Лубиц е претърпял катастрофа през 2014 г.

  • 02 април 2015 12:14

  • 2711
  • 0
Лубиц е претърпял катастрофа през 2014 г.
©

Вторият пилот на разбилия се самолет на Germanwings Андреас Лубиц е претърпял катастрофа през 2014 г. пише германският в. Билд, цитиран от БТА.

Заради инцидента авиаторът, който уби себе си и още 149 души на 24 март 2015 г., е получил проблеми със зрението.  Също така се съобщава, че той е лъжел лекарите, че е в болнични, а през това време летял. Вестникът цитира източници от следствието, според които 27-годишният Лубиц е потърсил медицинска помощ заради проблеми с очите.

Следователите все още се опитват да установят кое е накарало Лубиц да поеме контрола на самолета, да се заключи в кабината, да не пусне командира на полета и очевидно да разбие самолета в планината. Според медицинската документация летецът е декларирал, че взима медикаменти за лечение на депресия и пристъпи на тревожност и паника. "Билд" и уточнява, че става дума за антидепресант и успокоително.

Авиокомпанията Germanwings съобщи вчера, че когато Лубиц възобновил обучението си като пилот през 2009 г, предоставил на авиаторското училище медицински документи, показващи, че в миналото е боледувал от остра депресия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини