Антитерористичните мерки удариха престъпниците в Белгия

  • 02 април 2015 10:30

  • 1010
  • 0
Антитерористичните мерки удариха престъпниците в Белгия
© gettyimages

Престъпността в Брюксел и Антверпен е намаляла с 30 на сто заради въведените допълнителни мерки за сигурност с присъствието на военни и повече полиция по улиците, съобщават местни медии.

Отбелязва се, че за първите три месеца на тази година броят на регистрираните престъпления спада с една трета спрямо същия период на миналата година. В Брюксел от началото на настоящата година полицията е открила 550 досъдебни производства спрямо 790 през 2014 година. В Антверпен досъдебните производства са съответно 314 срещу 459, сочи статистиката. Уточнява се, че основната част от престъпленията са свързани с обири, дребни кражби и незаконни складове за стоки.

Вътрешният министър Ян Ямбон коментира, че това постижение се дължи изцяло на въведените антитерористични мерки след предотвратените атентати в средата на януари. Кметът на Брюксел Иван Мейер, представител на опозицията, е на различно мнение - според него военните и полицията нямат никакъв принос за понижението на престъпността, защото още миналата година тя вече бележела посока на спад.

Последвайте канала на

БТА
1010 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини