Заплашеният от затвор журналист: Показахме истината

  • 02 април 2015 09:22

  • 1747
  • 2
Заплашеният от затвор журналист: Показахме истината
©

Прокуратурата в Казанлък повдигна обвинение на журналиста от местната телевизия Георги Манев, който направи репортаж за наводненията. Той може да получи присъда до две години затвор. Обвинението е, че с материала си е предизвикал паника сред хората.

"Ние сме показали фактите - истина, която видяха стотици казанлъчени. Не знам кое точно от материал ми предизвиква паника. Приемам цялото обвинение не персонално към мен, а към цялата журналистическа гилдия у нас, защото ако бъде допуснато такова обвинение, ще бъде ударен много звучен шамар на свободата на словото”, коментира в „Здравей, България” Георги Манев.

В интервю районният прокурор Кръстин Кацаров, който се е самосезирал, обяснява, че информацията в репортажа е пресилена и не е имало наводнение.

"Беше ми смешно мои близки да ми се обаждат. В един момент усетих, че наистина става паника. Обадих се на кметицата, която ми обясни, че няма повод за паника”, казва Кацаров.

"Вярвам, че здравият разум ще ни помогнат да се справим с тази ситуация”, коментира журналистът.

"Не приемам внушенията, че имам отношение към темата. Единственото, което казах на прокурора, е, че няма скъсана дига в Казанлък. Не отговарям за неговите действия”, обясни кметът на града Галина Стоянова и не пожела да отговори дали репортажът наистина е всявал паника сред хората.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1747 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.04.03 | 00:23

2
Комунизма се връща! Вече и да отразяваш жалката действителност е престъпление! Умрете животни!

2015.04.03 | 00:23

1
Трябва да има двобода на словото, но тези които се ползват от нея трябва да се отнасят отговорно към резултатите от писанията си. Не може заради един хонорар да побъркваш хората с измислици. Някой трябва да предпази публиката от безотговорното поведение на жадни за хонорари безсъвестни журналюги!

Добави коментар

Водещи новини