Правят банка "Кадри" за чиновници

  • 02 април 2015 07:07

  • 2018
  • 1
Правят банка "Кадри" за чиновници
©

Банка "Кадри" за бъдещи експерти в държавните структури и край на партийните назначения - това предвижда стратегия за развитие на публичния сектор. Тя се подготвя от екипа на вицепремиера Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., която отговаря и за административната реформа.

Кабинетът ще опита да пресече нерегламентираните назначения след сериозните обвинения към Реформаторския блок за преяждане с власт.

Предлага се създаване и на листа на чакащи бъдещи чиновници. В нея ще влизат експерти, които са преминали успешно специален тест, който ще покаже дали покриват минималните изисквания, за да станат държавни служители. След като прескочат тази първа летва, кандидатите ще могат да подават документи за свободните позиции във ведомствата или самите администрации ще им предлагат работа, пише "Преса".

В момента се разработват задачите в тестовете, които трябва да отсеят качествените млади кадри. Все още не е ясно колко често ще се провеждат изпитите за чиновници през годината.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2018 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
eee

2015.07.19 | 09:09

1
Отново ще има номенклатура. ГЕРБ са си комунисти и си я карат по комунистически. О, неразумни гербаджии, поради что се срамите да се наречете "комунисти".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини