Успелите българи в чужбина: Николай Иванов

  • 01 април 2015 20:11

  • 3087
  • 3
Успелите българи в чужбина: Николай Иванов
©

През миналия месец Profit.bg стартира новата си рубрика: Успелите българи в чужбина. Първият ни герой бе Митко Тошев, представихме ви още Алекс Велев.

Ето и интервюто на Николай Иванов за Profit.bg:

Представете се. С какво се занимавате?

Казвам се Николай Иванов, живея в Рединг, Англия. Завърших магистратура в Университета на Абърдийн, Шотландия, през 2009 година. След като станах сертифициран счетоводител в една от четирите големи одиторски фирми, в момента работя във финансовия контрол на голяма минна компания. Защо избрахте Великобритания? В началото беше най-вече заради образованието. Аз съм завършил и магистратура в СУ, но исках да специализирам в сферата на недвижимите имоти, а такива програми в България тогава нямаше. Впоследствие осъзнах, че в страната има общоприета практика големите компании да наемат завършващите студенти директно от университета, което ме мотивира да остана и започна кариера тук. Като цяло в страната животът е спокоен и доста уреден, когато човек се устрои с времето.

Колко струват хлябът, свинската пържола и бензинът в Обединеното кралство?

Хлябът средно струва около 1 британска лира, като има огромно разнообразие и избор. Свинското е около 5-6 паунда на килограм, тук доста популярни, за разлика от България, са и агнешкото и телешкото. Бензинът беше паднал преди няколко месеца до около 1 паунд за литър, в момента е около 1.10 паунда за литър. Като цяло цените на продуктите във Великобритания са доста ниски на фона на заплатите. Много вериги супермаркети имат по няколко свои собствени марки, всяка от тях в различен ценови диапазон. Разбира се, има и цели вериги, които се позоционират в крайно долния или крайно горния ценови диапазон. Основният фактор е огромната конкуренция между веригите, които са принудени да свиват марджините си до минимума, за да не загубят клиенти. Другото, което е важно, е, че докато стоките във Великобритания са сравнително евтини, то услугите са доста скъпи. За пример, мъжко подстригване в непретенциозен салон е около 15 паунда; според едно проучване, в автосервизите цената на труда е средно 75 паунда/час.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
3087 3

Коментари 3

Добави коментар
НУША ЧУБРИЕВА

2015.04.06 | 20:07

3
....гризете си ноктите и срещу него да тичате пак няма да го стигнете...аз също живея и работя в Англия , не съм успяла като него , средно ниво съм....но вие можете само да мечтаете за моето средно ниво!непрокопсаници!!!!!!
ГУРБЕТЧИЯ

2015.04.06 | 20:04

2
ТОЗИ НЕ Е ЖИВЯЛ В РУСИЯ И ЗАТОВА ХВАЛИ ВИЛИКОБРИТАНИЯТА !!! АЗ ПЪК ША МУ КАЖА ,ЧЕ ВЪВ " ВЕЛИКАЯ РОССИЯ " Е МНОГО " ПО-ХУБАВО" !

2015.04.02 | 16:37

1
Изпечен лъжец ! Подлога за пари !

Добави коментар

Водещи новини