Бежанци влизат във Великобритания скрити в камион с горещ шоколад

  • 01 април 2015 19:56

  • 2901
  • 1
Бежанци влизат във Великобритания скрити в камион с горещ шоколад
©

Близкоизточни бежанци, опитващи се да преминат от Франция във Великобритания, едва не се удавили в контейнер с горещ шоколад, съобщи Би Би Си, като се позоваха на един от тях, информира БТА.

Групата от 25 души успяла да прекоси цяла Европа и да се добере до френския пристанище град Кале. Там трафикант ги поел и ги разпределил на по-малки групи, които щял да качи тайно в камионите, отпътуващи за Великобритания след митническите проверки. Най-високите и най-яки мъже от групата - общо 7 души, от които петима сирийци и двама египтяни - трябвало да пътуват нелегално в контейнер с горещ разтопен шоколад. Според трафиканта това било много сигурен метод, защото камионите, пренасящи течности, отивали директно до товарния влак, който щял да ги превози до Великобритания през тунела под Ламанша, без да преминават през преглед с рентген.

Мигрантите се покатерили върху танкера с шоколад и влезли един по един през отвора на покрива му, докато шофьорът спял. Те мислели, че ще потеглят след 15 минути, но два часа по-късно камионът не помръдвал. Вътре шоколадът бил в огромно количество. Сирийският бежанец, който разказва историята, бил висок 1,85 м и дори той не стигал до дъното на "шоколадовото море", в което се озовали бежанците. За да не се издавят, те се държали с една ръка за халката на капака на отвора, водещ към покрива на контейнера, а с другата ръка се подпирали на рамото на съседа си. Така се успявали да задържат главата си над горещия шоколад, докато цялото им тяло било затънало до шия в него. Накрая горещината на шоколада станала толкова нетърпима, че бежанците решили да излязат. Когато с доста усилия успели да напуснат контейнера, те били целите покрити с шоколад, а след тях оставали шоколадови стъпки. Шоколадът е бил много вкусен и от много добро качество.

В крайна сметка разказвачът на историята успял да се добере до Великобритания няколко месеца по-късно, като пътувал с тир, превозващ кабини на камиони. Той открил една от тях отключена и се скрил вътре. Сега разказвачът работи в арабски ресторант в град Шефилд и е получил убежище

Последвайте канала на

2901 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
22

2015.04.03 | 02:29

1
След 2 часа престой какво ли няма в този течен шоколад? И после го купуваме и го ядем. Сигурно това не е първия случай.

Добави коментар

Водещи новини