Деца спасяват популациите на пойни птици в столичния квартал "Княжево"

  • 01 април 2015 16:03

  • 1616
  • 1
Деца спасяват популациите на пойни птици в столичния квартал "Княжево"
©

Малките еколози от столичния учебен комплекс „Българско школо” отбелязаха сред природата Международния ден на птиците – 1-ви април. С помощта на експертите от еко-организацията „Зелени Балкани” учениците сглобиха, лакираха и поставиха 70 къщички за пойните птици в района на квартал „Княжево”.

Децата научиха и много интересни факти за крилатите обитатели на Природен парк „Витоша”, за техните биологични семейства и опазването им. Инициативата е част от дългогодишния проект на Овергаз „Опознай природата и я опазвай”, а целта е да се възстановят популациите на пойни птички в градска среда.

Новите домове за пернатите бяха закупени със събраните средства от благотворителна изложба-базар на снимки, която се проведе по-рано през март тази година в Клуб „Максим” на Театър „Българска армия”. Автори на 250-те фотографии, запечатели красотата на българската природа и нейните обитатели, бяха учениците от „Българско школо”, участвали в проекта през годините.

Овергаз поставя началото на еко-инициативата „Опознай природата и я опазвай” през 2009-та. Тогава за първи път пред учениците от учебния комплекс „Българско школо” e изнесен еко-урокът „Да се подготвим за среща с природата”. От тогава всяка година децата посещават защитени територии, запознават се с растителните и животинските видове и начините за тяхното опазване. По този начин компанията се стреми да възпита у децата отговорно отношение към природата.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1616 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.01 | 22:36

1
Те нека помагат, ама циганите на животинския пазар в Подуене ги продават от 2 до 10 лева.

Добави коментар

Водещи новини