Мащабни проверки на МВР за незаконно пребиваващи в страната

  • 01 април 2015 15:43

  • 1745
  • 1
Мащабни проверки на МВР за незаконно пребиваващи в страната
©

Специализирана полицейска операция за установяване и задържане на незаконно пребиваващи на територията на страната чужденци бе проведена днес, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В акцията, стартирала в 6.00 часа тази сутрин, участваха служители на главните дирекции “Национална полиция” и “Гранична полиция”, на Дирекция “Миграция”, СДВР и областните дирекции на МВР в страната.

В хода на мащабните действия са извършени проверки на места, където се събират чужденци с различен статус на пребиваване, както и хосписи, хотели и частни квартири, за които съществуват данни за настаняване на чужденци със статут на бежанци или хуманитарен статут. Инспекции са направени и в заведения за хранене и търговски обекти.

Полицейските служители са проверявали и за наличието на наркотични вещества, хладно и огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривни вещества. Действията са включвали и установяване на противозаконно отнети моторни превозни средства, обявени за издирване чужди и български граждани. Извършван е и контрол за спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.

Според първоначалните данни в рамките на операцията са проверени 4542 обекта и 8629 души. Задържани са общо 86 български и чужди граждани, а образуваните досъдебни производства са седем. Установени са осем души, обявени за общодържавно издирване, както и един търсен автомобил.

Последвайте канала на

1745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.....

2015.04.02 | 08:36

1
да , на следващата акция с рентгени , и снимка на всеки гражданин с доказателство че последните три дни е ял

Добави коментар

Водещи новини