Фалшив алкохол, произведен във "Факултета", е пласиран през интернет

  • 01 април 2015 15:22

  • 3163
  • 2
Фалшив алкохол, произведен във "Факултета", е пласиран през интернет
© МВР пресцентър

Нелегален цех за производство на алкохол в столичния квартал "Факултета" в София е разбит от полицията. Операцията е осъществена под наблюдението на Софийска градска прокуратура от Главна дирекция „Национална полиция" със съдействието на колегите им от сектор „Киберпрестъпност". Те са участвали, тъй като продукцията на "Факултета" се е пласирала включително и през интернет.

Операцията е проведена на 19 март, но от МВР съобщават едва днес, 1 април, за нея.

В нелегалния цех в примитивни условия, както посочват от пресцентъра на ведомството, е осъществен пълен производствен цикъл - от от подготовка и оцветяване на смесите, до бутилиране, опаковане и облепяне с неистински бандероли.

При предприето претърсване в сградата и прилежащите постройки са намерени и иззети над 220 бутилки фалшиво уиски от различни известни световни марки, около 1500 неистински бандероли, 200 литра етилов алкохол в туби, над 2000 празни бутилки, капачки и дозатори, бутилки с оцветители и ароматизатори, преси и други машини, използвани при производството на фалшивата стока.

Произвеждали са се и са се разпространявали световно известни марки спиртни напитки-уиски, водка и др. Алкохолни напитки.

Установено е, че престъпната дейност е осъществявана от няколко години и част от контрабандната стока била предлагана и посредством интернет обяви. В последствие е разпространявана чрез куриерски фирми на територията на цялата страна.

Ръководителят на предприятието е 41-годишен жител на кв. „Факултета" с инициали Д.Т., криминално проявен, регистриран за множество престъпления от общ характер. Под негов контрол била изградена мрежа за търговия и разпространение на фалшивите стоки.

Засечени са голям брой клиенти от столицата и останалата част от страната, както и крупни продажби, включително и до крайни клиенти.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 243 от НК за престъпление срещу паричната и кредитната система на страната. Срещу Д.Т. е повдигнато обвинение по чл. 244 ал.2 във вр. чл. 243 и чл. 234 от НК, за които законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода.

По оценка на правоносителите нанесените материални щети на фиска и държавата са за над 150 хил. лева.

Последвайте канала на

3163 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bvgfgb

2015.04.02 | 18:53

2
nqqkolko godini e deistval ceha ????????? g-n Ceco Cvetanov nima neznaehte do sega ????? ili rtushfeta e zamaglil o4ite i ushite vi

2015.04.02 | 11:04

1
абе спрете им кранчето на тези цигани,ще изтровят народа

Добави коментар

Водещи новини