Отпуснаха 185 хил. лв. за отбелязването на 100-годишнината от Първата световна война

  • 01 април 2015 15:13

  • 1263
  • 1
Отпуснаха 185 хил. лв. за отбелязването на 100-годишнината от Първата световна война
©

Общо 185 095 лв. ще бъдат преведени по сметките на Военната академия "Г. С. Раковски" и на Българската академия за организирането и провеждането на мероприятия по повод 100-годишнината от Първата световна война и участието на България в нея. Това реши правителството на днешното си заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Средствата за финансирането на тези мероприятия са предвидени в централния бюджет.

В края на януари беше приет Националният план за отбелязване на 100-годишнината от Първата световна война. Основни акценти в него са възстановяването на военни паметници у нас и в чужбина, ритуали за почитане на паметта на загиналите, провеждането на военноисторически конференции, кръгли маси, издаване на сборници, изложби и др.

Ще бъдат издадени книги за 150-годишнината от рождението на главнокомандващия на Действащата армия през Първата световна война ген. Никола Жеков и на книгата "Българският военен флот през ПСВ", откриването на тематични фотоизложби в Скопие и в Брюксел, създаване от Държавна агенция "Архиви на сайт "България в ПСВ".

Последвайте канала на

1263 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.04 | 18:09

1
Слава на българските войни,от създаването на Българската държава до последната война,разнасящи славата на Родината с подвига си! Поклон пред паметта им!

Добави коментар

Водещи новини