Ще си сътрудничим с Индия в областта на отбранителната индустрия

  • 01 април 2015 14:16

  • 1001
  • 1
Ще си сътрудничим с Индия в областта на отбранителната индустрия
©

Правителството одобри българската делегация, която ще участва в 17-ата сесия на Смесения българо-индийски комитет за сътрудничество в областта на отбраната, съобщиха от правителствената пресслужба.

Сесията ще се проведе тази година в Делхи, съгласно приетия ротационен принцип. Съпредседател на Комитета от българска страна е заместник-министърът на икономиката.

Целта на правителството е задълбочаването на индустриалното и научно-техническото сътрудничество между България и Индия в областта на сигурността и отбраната.

Сътрудничеството между България и Индия в областта на отбранителната индустрия датират от 1974 г., когато е създаден Комитетът. През този период с различна интензивност са проведени 16 сесии и редица важни двустранни срещи на министрите на икономиката, отбраната и вътрешните работи от двете страни.

Очаква се по време на предстоящата сесия Комитетът да набележи стъпки за разширяване на взаимноизгодното сътрудничество чрез нови форми, включително трансфер на технологии и възможност за организиране 1 април 2015 на съвместни производства.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1001 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.01 | 20:07

1
Бълг.делегация да постави въпроса за преселването на нашите индийци в Кашмир,от където са дошли.И без това тук не работят,а само правят поразии, пък там ще им разрешат да се женят още от малки и да се плодят.

Добави коментар

Водещи новини