Баракова пита Кунева за дейността на Антикорупционната прокуратура

  • 01 април 2015 13:10

  • 1240
  • 0
Баракова пита Кунева за дейността на Антикорупционната прокуратура
©

Скандално известната бивша депутатка от ББЦ Ана Баракова зададе втори въпрос от парламентарната трибуна. Той беше към вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и бе относно създаването на Антикорупционна прокуратура по модел на Румъния.

Моят въпрос е към г-жа Кунева за разследването на корупционното поведение на заемащите висши държавни длъжности. Кога очаквате да заработи Антикорупционната прокуратура в България?

Вицепремиерът Кунева обяви, че подробна информация за новата структура вече е качена на страницата на Министерския съвет. Вчера внимавах да не публикуваме новината на 1 април, за да няма неприятни коментари. Не се придържаме към опита на Румъния, не правим копи-пейст на техния правосъден модел. В България следваме нашия опит, увери Кунева.

Преди по-малко от 10 дни в Румъния имаше много тежък скандал в румънската спецпрокуратура, а именно кой ще пази пазачите. Стана ясно, че идеята е взаимствана от Полша, а Полша я е взела от скандинавските страни, посочи Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Тя увери, че е било заложено да бъде създаден единен надзорен орган към МС. Ще вземе една част от правомощията на Сметната палата. Кунева посочи, че ще бъде създадено специализирано звено между МВР, ДАНС и Прокуратурата, което ще подпомага новата структура.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини