Дончев бори обезлюдяването на селските райони

  • 01 април 2015 12:51

  • 1674
  • 1
Дончев бори обезлюдяването на селските райони
© Булфото

Основен инструмент, чрез който правителството може да подпомага положението в селските райони, е програма за развитие на селските райони. За периода 2014 – 2020 се предвижда програмата да бъде с общ обем над 2 млрд., голяма част от тях с европейско финансиране.

Така вицепремиерът по европейските фондове Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник отговори на въпрос от групата на БДЦ по време на днешния блиц контрол.

Питането бе относно това какви мерки предприема кабинетът за инвестиции в селските райони и малките общини.

Времето е кратко, за да ви разкажа какво съдържа тази програма в различните си компоненти, аргументира се Дончев.

„Това е най-големият финансов инструмент, финансиран с европейски пари. Той покрива целия спектър от дейност и инвестиции по оперативните програми. Тук дори е включен такъв компонент за инвестиции в широколентов достъп“, подчерта обаче заместник-министър председателят.

Последният вариант на програмата бил изпратен на 26 януари и до средата на годината Дончев предвижда, че той ще има одобрение.

Амбициите ни са цялата мрежа от 28 информационни центрове да осигурява подпомагане, отбеляза още Дончев.

Една от основните задачи, която стои пред нас е, е какви допълнителни дейности би могло да се отделят, не толкова за селското стопанство, а по-скоро за тежките процеси като емиграция и обезлюдяване, изричен бе Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

1674 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.....

2015.04.03 | 17:12

1
явно идеята за един мега екран във всяко населено място излъчващо маршове и речи на лидери не е умряла , нито се е смалила наглоста и без-очието на власта

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини