Кунева: Работим за влизане в Шенген граница по граница

  • 01 април 2015 12:13

  • 1622
  • 1
Кунева: Работим за влизане в Шенген граница по граница
© Булфото

Шенген е национален приоритет, който обединява не само усилията на правителството, но надявам се и вас, в тази зала. Това заяви по време на блиц контрола в парламента вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Пламен Манушев. Той попита какви са последните предприети от кабинета действия за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство.

В началото на март е изпратен документ до нашите задгранични представителства. Разчитам на вас да повдигаме темата при всеки удобен случай по време на посещения в чужбина. Създадена е група за приятелство между нашия парламент и немския, което е изключително важно. Германската страна признава положените усилия, но очаква още конкретни действия в кратки срокове. От там изразиха опасения от задаващия се бежански натиск, каза Кунева.

Предстоят посещения в Швеция и Франция, където ще продължим да работим за влизането ни в Шенген - граница по граница, заяви още вицепремиерът.

 

Това попита по време на блиц парламентарния контрол депутатът от ГЕРБ Пламен Манушев

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.13 | 11:13

1
Samo prez granicata na korupciata interesno kak vlezem v Shangen.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини