Дръпнаха шалтера на тролеите в Перник

  • 01 април 2015 10:39

  • 781
  • 1
Дръпнаха шалтера на тролеите в Перник
©

Спешно са необходими 146 000 лв. на "Тролейбусен транспорт" - Перник, за да погаси текущите си задължения към ЧЕЗ. Електроснабдителното предприятие отново е дръпнало шалтера и е спряло движението на единствения екологичен транспорт в Перник, съобщи управителят на "Тролейбусен транспорт" Емил Денков.

Борчът е натрупан за пет месеца до януари, обясни Денков. Плащаме поетапно, в рамките на 40 дни издължихме 84 000 лв., но нямаме толкова приходи, за да платим наведнъж, както настояват от ЧЕЗ, посочи управителят.

Вчера се е състояла среща с ръководството на ЧЕЗ и представители на общинската управа на Перник заедно с ръководители на браншовите синдикати, на което е бил представен планът за развитие на транспортното дружество, одобрен от всички местни институции.

Днес ще заседава Председателският съвет към Общинския съвет за евентуално свикване на извънредна сесия за одобряване на искане на нов безлихвен заем на община Перник, уточни председателят на Общинския съвет Милан Миланов.

От "Тролейбусен транспорт" се надяват , ако такъв заем бъде одобрен, част от средствата да бъдат насочени към предприятието. На 600 000 лв. възлизат задълженията на пернишкото общинско дружество към ЧЕЗ. За последните 20 дни ЧЕЗ спира за втори път електрозахранването на тролейбусния транспорт в Перник.

Последвайте канала на

Нора Виткова
781 1

Коментари 1

Добави коментар
GRACE MICHAEL

2017.03.09 | 23:16

1
Здравейте, Аз съм г-жа Grace Michael, частен заем заемодателя, който придава възможност време живот. Имате ли нужда от спешен заем, за да изплати дълга си, или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли ну

Добави коментар

Водещи новини