Смъртта на Никита и Анна Леонтиева е страшна история

  • 01 април 2015 09:11

  • 9189
  • 0
Смъртта на Никита и Анна Леонтиева е страшна история
©

Страшна и много заплетена история се случи в слънчева и гостоприемна България, пише "Комсомолская правда".

В санктпетербургското си издание руският вестник изрежда "страшни подробности", свързани с убийствата на руска гражданка и нейния петгодишен син, чиито тела бяха открити в България. Според изданието Анна Леонтиева и Никита са пристигнали в България от град Перм в подножието на Урал, а "момчето, казват, е родено в Петербург". Следственият комитет на Русия възбуди наказателно дело по случая, припомня печатът. На 23 март в България на брега на Пасарелското езеро е намерен куфар с тялото на петгодишния гражданин на Русия Никита Леонтиев с множество наранявания от нож. Няколко дни преди случилото се, на 2 март, в град Приморско е намерено и разчленено тяло на жена. По предварителни данни, тя е майката на убитото дете, 35-годишната Анна Леонтиева, заяви вчера говорителят на комитета Владимир Маркин. Мнозина руснаци се изселиха в България през последните години, казва Руслан Кравцов, бивш сътрудник на всекидневника, който също е сред тях. Леонтиева обаче не била известна сред руската общност и "Комсомолская правда" помества данни, получени "от трета ръка".

Според тях убитата купила апартамент в България през 2008 г., но се настанила в него много по-късно. Били съсобственици с Герман Костин, първия посочен за заподозрян в убийството. "Не знаем какви са им били отношенията, но живееха заедно. После в апартамента се нанесоха още двама мъже", разказали неназовани съседи. Хората "на практика" не се случвало да видят навън малкия Никита, мнозина дори не знаели, че в жилището имало и дете. "Полицаите обаче открили играчки и снимки", посочва вестникът. "Говори се, че Анна не работела. Живеела с парите, които й изпращал бившият й съпруг, бащата на момчето. Не харчела с размах, нито мизерствала. После изчезнала някъде", разказва "Комсомолская правда".

"Защо, какво, какъв е мотивът - никой нищо не съобщава", казва за убийствата Кравцов. По думите му българските полицаи "или нищо не знаят, или крият информацията в интерес на следствието". Бащата и бабата на детето ще пристигнат със самолет в България, за да разпознаят останките на момчето и майка му, информира "Новие известия". По-рано двамата бяха разпознати от роднини в Русия по снимки, напомнят изданията. "Московский комсомолец" публикува подробности за убитата Леонтиева - според него тя е юристка по образование, работила навремето в местната администрация на руския Пермски край и по думите на местни жители - "на "топло" местенце за красива и умна жена и/или фаворитка на мъж, облечен с власт". "Твърде ефектна, самостоятелна и енергична" жена според нейни познати, тя шофирала яркочервен мерцедес роудстър; други изтъкват, че "обожавала сина си, обичала парите и правела кариера". Трети казват: "За пръв път се омъжи, още докато следваше, после си намери по-възрастен мъж, заможен, но и с него се разведе". Отново според нейни познати, Анна купувала по време на втория си брак имоти в Кипър и България, а след развода съдила съпруга си за издръжка на детето и част от собствеността.

"Щом получила своя дял, заминала със сина си в чужбина. След което две години никой нищо не чул за нея", добавя всекидневникът. Според следствието, руската гражданка преди месеци пристигнала със сина си в България от Кипър. Живеела в Приморско в апартамент, който наела от руски гражданин, воювал в Афганистан, а сега женен за българка и развиващ бизнес на кипърска територия, пише "Росийская газета". Полицията обискира жилището, разпита свидетели. Наемодателите се издирват, за да дадат показания. Съседите неведнъж виждали Анна с руски гражданин - Герман, който редовно идвал да я види в Приморско. Сега той е основният заподозрян и се издирва по линия на Интерпол. "Има данни, че потенциалният убиец е заминал за Кипър", посочва руският официоз.

Следствието допуска "кръстосване на бизнесинтереси" между загиналата и Герман, също и битова свада, прераснала в бой с ножове. Свидетели дочули шум и пиянски гласове, се казва в материала. "Дали детето не е било опасен свидетел?", пита се "Росийская газета", без да уточни какво може да е видяло момчето, удушено според експерти на 20 март, докато майка му е била убита още на 2 март. "Неясно остава засега къде е бил Никита през цялото това време", пише вестникът.

Последвайте канала на

БТА
9189 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини