Каракачанов: Армията ни трябва да е от най - малко 50 000 военнослужещи

  • 18 октомври 2011 16:29

  • 1049
  • 2
Каракачанов: Армията ни трябва да е от най - малко 50 000 военнослужещи
©

Българската армия трябва да бъде мобилна, модерна, но трябва да има най-малко 50 000 военнослужещи, за да изпълнява конституционните си задължения, заяви кандидатът за президент от ВМРО-БНД Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността във Враца.

Той заедно с кандидата на партията за кмет на общината Валери Стаменов се срещна с инициативния комитет на съпруги и близки на военни за защита от закриване на поделение 52380 в града.

Каракачанов нарече закриването на поделението трагедия, както в социален план, така и с оглед на националната сигурност. Според него, планът на правителството да съкрати армията до 20 500 души, 80 танка и 16 самолета и нито едно военно поделение в Северна България, след като бъде закрито това във Враца, е недомислен.

Кандидатът за президент от ВМРО-БНД допълни, че неговата концепция за национална сигурност предвижда възстановяване на доброволната военна служба и създаване на Национална гвардия.

Каракачанов посочи, че до пет години сегашният резерв от около 3 400 души ще се стопи и при необходимост армията няма да има кого да мобилизира. Националната гвардия може да поеме кадровия състав, който излиза след съкращения в поделенията, посочи той.

Това може да е вторият стълб на отбраната на страната, който да бъде използван при бедствия и аварии, както и други ситуации, изискващи реакцията хора с военно обучение и дисциплина, допълни Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Кандидатът за президент от ВМРО-БНД е на посещение във Враца, като по-късно ще има среща с кандидатите за кметове и за общински съветници на партията и симпатизанти в залата на Търговско-промишлената палата.

Последвайте канала на

БТА
1049 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кик

2012.02.23 | 13:13

2
Каракачанов и ти си бил голям умник. На пет милиона човека- петдесет хил. войника. Ще рече какво? На 100 човека войник трябва да има? Ако питаш мене на 100 човека по-добре по един полицай и един данъчен трябва да има за да се оправи тАЗИ ДЪРЖАВА. Войници за какво са ни? Да заповяда да ни управлява койро си иска. И без това пробвахме всички вече
AJ4A

2012.02.23 | 13:12

1
Казваш, армия от 50,000 души, като сигурно имаш предвид от тях 30,000 да са офицери, така ли да го разбираме??? Искаш да има "хранилки" за хора, неспособни в никоя друга област, но в същото време верни и предани на социалистическата идея ли?! За война ли искаш да се готвим и кой е новият външен враг на България, с който бихме могли да воюваме истински, а не просто да загубим евентуален военен конфликт???? Не смяташ ли, че първо трябва да се оправим с вътрешните врагове на народ и Родина и тогава да се оглеждаме за врагове навън, защото в 21-и век надали ще се намери държава, която ще иска да воюва точно с нас, но има много"червейчета", които упорито и непрестанно от доста време насам водят необявена война на народа и Родината и старателно "изяждат" отвътре хубавата ни държава, така че никой "навън" да не се усети какво се случва "вътре". Враговете на България са вътре в нейните граници, а не в Сърбия, Гърция, Турция, Румъния или Македония, другарю Каракачанов!!! На държава като България и 10,000 редовна армия й е много!!!

Добави коментар

Водещи новини