Лубиц информирал Луфтханза за състоянието си още през 2009 г.

  • 31 март 2015 20:51

  • 3605
  • 1
Лубиц информирал Луфтханза за състоянието си още през 2009 г.
© Getty Images/Guliver

Вторият пилот на катастрофиралия във Френските Алпи германски самолет е информирал през 2009 г. центъра за подготовка на пилоти на авиокомпания Луфтханза за това, че е преживял депресивен епизод, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на Луфтханза.

В изявлението на компанията-майка на Джърмануингс, чийто самолет се разби във Франция, се посочва, че Луфтханза е предала на прокуратурата в Дюселдорф допълнителни документи, потвърждаващи, че Андреас Лубиц е информирал училището за пилоти през 2009 г., че е преживял сериозен депресивен момент, но че после е получил медицински сертификат, удостоверяващ, че е годен да лети.

Луфтханза посочва в изявлението, че училището за пилоти е било информирано от Лубиц чрез имейли. Компанията е открила сега тази информация в имейлите между Лубиц и училището и ги е предоставила на прокуратурата.

Същевременно утре близо до мястото на катастрофата ще отидат президентите на авиокмпаниите Луфтханза и Джърмануингс Карстен Шпор и Томас Винкелман. Те ще бъдат в 9,30 ч. местно време /7,30 ч. по Гринуич/ в алпийското село Сен-ле-з-Алп.

После ще отидат и в община Верне, за да се срещнат с кметовете на околните села, подслоняващи близки на жертвите. Накрая двамата президенти ще отдадат почит на жертвите пред мемориала, издигнат в тяхна памет близо до мястото на катастрофата.

Последвайте канала на

3605 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.01 | 13:56

1
ИМАЛО Е СИГНАЛ МЕЙДЕЙ, ТОВА НЕ Е ТОЙ.

Добави коментар

Водещи новини