Командирът на A320 започнал работа в Germanwings, за да е близо до децата си

  • 31 март 2015 19:52

  • 2382
  • 0
Командирът на A320 започнал работа в Germanwings, за да е близо до децата си
©

Много се изписа за втория пилот на самолета на германската авиокомпания Germanwings, който се разби във Френските Алпи, и за неговата предполагаема роля за катастрофата.

Психическите и семейните проблеми на Андреас Лубиц бяха подробно анализирани в редица издания. Дори швейцарското издание "20минути" снощи разкри как неговият съименик Андреас Гюнтер Лубиц, швейцарец от германски произход, работещ в компания в Берн, се оплакал, че някои медии в Южна Америка публикували погрешно негова снимка от интернет, като го сбъркали с германеца.

В сянка остана командирът на полета, първият пилот на самолета, който се опита да спаси живота на останалите 148 души на борда, пише в. "Кориере дела сера". Германските медии го идентифицират засега само като Патрик З. Оттук и противоречивата информация за точната фамилия на пилота. Според някои медии тя е Зондхаймер, според други - Зонденхаймер, според трети - Зондерхаймер.

Сигурно е, че пилотът Патрик З. е на 34 години и е баща на две малки деца - момиче на 6 години и момче на 3 години. Патрик мечтаел още от дете да е пилот и първо работил в авиокомпании като "Луфтханза" и "Кондор". Миналия май обаче решил да смени работното си място и преминал на по-непрестижен пост - пилот в нискотарифната "Джърмануингс".

Мотивът за промяната бил, че така ще бъде по-близо до семейството си и ще прекарва повече време с децата си, защото нискотарифната компания лети на по-кратки разстояния.

Патрик З. е живеел със семейството си в Дюселдорф. Двете му деца посещават католическа детска градина в града. Преподавателката им Елке Бон го описва като весел и ефикасен човек, който заразявал останалите с ентусиазма и доброто си настроение.

Британският в. "Дейли мирър" дори е успял да вземе интервю от бабата на Патрик З. - Мариане, която казва, че внукът й заслужава медал за геройския си опит да спаси пътниците в самолета, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

2382 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини