Стотици протестираха в центъра на Сливен срещу расистки изказвания

  • 31 март 2015 19:30

  • 2693
  • 1
Стотици протестираха в центъра на Сливен срещу расистки изказвания
©

Стотици излязоха днес на протест в центъра на Сливен "срещу расистки изказвания" от ромския квартал "Надежда" в телевизионно предаване. Протестът бе организиран от гражданското сдружение "Св. Георги Победоносец" под надслов "Аз не съм кайма", съобщава БТА.

Организаторите отрекоха митингът да е насочен срещу ромския етнос, но е против политическия модел, който си създава електорат с купени гласове. От сдружението са внесли вчера в Районната прокуратура граждански сигнал за насаждане на омраза на етническа основа от жители на ромския квартал "Надежда", заяви Момчил Пантелеев, който е и общински съветник.

По думите му ромската общност не е толкова виновна и те са също жертва на геноцид, както и целия български народ. "Налице е налагането на един порочен изборен модел, в който вземат участие платени, нискограмотни хора", заяви той. Участниците в протеста категорично се разграничиха от всички партии, като накараха няколко души да свалят плакати с име на политическа партия.

По-рано днес представители на ромски неправителствени организации нарекоха събитието "протест на омразата" и призоваха гражданите да не ходят и да бъдат разумни, защото може да предизвикат етническо напрежение. Според тях протестът е с предизборни цели. Кметът на Сливен Кольо Милев бе категоричен, че етническият мир в града не е нарушен и няма напрежение. Според него проблемът е бил изкуствено преекспониран.

Последвайте канала на

2693 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.01 | 09:38

1
браво

Добави коментар

Водещи новини