Предвиждат ремонт на изпускателните съоръжения на яз. "Тракиец"

  • 31 март 2015 16:59

  • 1551
  • 0
Предвиждат ремонт на изпускателните съоръжения на яз. "Тракиец"
© Булфото (архив)

Община Хасково предвижда да бъде извършен ремонт на изпускателните съоръжения на язовир "Тракиец", да бъде почистено коритото на р.Олу дере и да бъдат укрепени дигите на реката.

Това съобщи заместник-кметът на Хасково Димитър Тонев на работна среща в областната администрация, на която е било обсъдено състоянието на язовира, информират от областната администрация.

Сред участниците в срещата, свикана от областния управител Добри Беливанов със съдействието на община Хасково, са били представители на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", на "Напоителни системи" и кметове на населени места по поречието на р. Олу дере, в която се изпуска вода от язовира.

Представителите на "Напоителни системи" са съобщили, че от септември миналата година са изпускали по 5,5 кубически метра/секунда от яз. "Тракиец", но от няколко дни количеството на изпусканата вода е намалено поради повреда на едно от съоръженията.

В момента в "Тракиец" има 9 милиона кубически метра свободен обем, но при очакваните нови валежи е възможно нивото на водата да достигне до преливника, са посочили специалистите.

Те са изразили мнение, че преливането няма да предизвика аварийна ситуация - нивото на реката ще се повиши, но няма да застраши населените места.

Последвайте канала на

1551 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини