Бащата и бабата на детето от куфара идват в България

  • 31 март 2015 15:40

  • 4296
  • 3
Бащата и бабата на детето от куфара идват в България
©

Бащата и бабата на петгодишното дете, открито мъртво в куфар в края на март, ще пристигнат в България за разпознаването на неговото тяло и това на майка му, съобщи РИА Новости, позовавайки се на Павел Астахов, пълномощник при президента на Русия по въпросите за правата на детето, предаде Фокус.

„Става въпрос за умишлено убийство на двама граждани на Руската федерация. На 30 март българската страна се обърна към консулството на Русия с молба да уточни данни за намерените трупове. Успяхме да открием бабата на загиналото дете, тя живее в Тува и има готовност да замине, за да го разпознае“, заяви Астанов.

По данни на омбудсмaна на този етап бабата е разпознала своя внук и дъщеря само по снимка, публикувана в средствата за масова информация. По-рано стана известно, че убитата жена, за която се предполага, че е майка на загиналото дете, е била в процес на развод с бащата, но той ги е издържал. „Свързахме се също и с бащата, той също има готовност да замине, за да участва в разпознаването, макар и по неговите думи да се е виждал рядко със загиналите“, поясни Астахов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4296 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
fe

2015.04.03 | 04:49

3
Леле-леле, ако ми падне в ръчичките урода-убиец жив ще го дера!
някой си

2015.04.02 | 07:48

2
Тея ченгеджари са тотално сбъркани!
някой си

2015.04.02 | 07:48

1
Ще викат бабата и дядото на Никита Леонтев, за да им показват убитото дете в куфар за разпознаване, което не е Леонтев. Направо ще ги побъркат хорицата. Има ДНК тестове за тази работа, като не могат да ги направят в България да ги пратят в Англия.

Добави коментар

Водещи новини