Един от арестуваните митничари направил опит да избяга

  • 31 март 2015 15:16

  • 5884
  • 9
Един от арестуваните митничари направил опит да избяга
©

Никой даже и не разбра какво става. Шестима колеги са били прибрани по време на работата им на входното платно на влизащи от Турция камиони към 1,30 часа след полунощ. Не е имало екшъни, настилане по земята и белезници, всичко е минало кротко. Директно са били откарани за разпити в Пловдив. Цялата смяна е 20 души, не извикаха други на тяхното място до края на наряда. Нямаме идея за какво става дума.

Това свидетелстваха колеги на задържаните на ГКПП "Капитан Андреево" митничари. Преди застъпването на следващата смяна при операцията на ДАНС са били арестувани още 3-ма митничари. Те били събрани от домовете им, като единият по неофициална информация се е опитал да избяга, пише 24 часа, като се позовава на свои източници. Сред подозираните за чадър над контрабанден канал за цигари са и трима служители на "Гранична полиция" от пункта, които съща са били отведени за разпити.

"Не знам нищо", лаконичен беше временният шеф на митница Свиленград Стефан Марашев. По-късно той спря да вдига мобилния си телефон. Никой в администрацията на ведомството по внос-износа не се ангажира с коментар или подробности по случая. "Сред арестуваните има и дългогодишни служители, и нови кадри", уточниха запознати без обаче да се ангажират с имена. До този момент в адвокатската колегия на Свиленград нямало данни за предявени обвинения и запитвания за правна помощ от потенциални клиенти.

От години митница Свиленград се тресе от мегаскандали. Първата голяма публична акция бе операция "Граница" през лятото на 2010-та година, когато спецслужбите арестуваха цялата смяна на Капитан Андреево. Впоследствие 9 митнически и гранични служители бяха обвинени в корупционни практики. В края на януари тази година всички те бяха оправдани от Хасковския окръжен съд. Това стана по едно и също време с ареста на временния шеф на митницата Тодор Караиванов. Той бе уличен във взимането на 2 подкупа на работното си място. Рушветите били поискани за "такса спокойствие" от спедиторски фирми. В офиса и дома на Караиванов бяха открити големи суми левове и евро. Миналата седмица той бе освободен под гаранция от 5000 лева.

Предшественикът на Караиванов на поста Георги Костадинов също бе бламиран временно при акция на спецслужбите. Той бе закопчан зрелищно на 21-ви май миналата година пред дома си на път за работа. В служебния му автомобил бяха открити 1,5 кг. амфетамин, които уж трябвало да бъдат трафикирани в Турция. Впоследствие обаче Апелативният специализиран наказателен съд пусна без мярка за неотклонение началника. Обвиненията бяха свалени и Костадинов се върна като зам. началник на свиленградската митница.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5884 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
сова

2015.05.22 | 09:04

9
Ох,как си мечтая да дойдат читави,неопетнени политици и да опандизят с нови закони всички които окрадаха и ограбиха народа.Тези на този етап всички са в кражбите и убиването на българският народ,това с краденето го постигат но държавата няма нужда повече от такива,достатъчно я обрулиха и обраха.

2015.04.16 | 21:15

8
Няма такива олигофрени като нашите управници ..... Няма как така скоро да се оправим по тоя нячин ..... Трябва ни пълна промяна на цялятя система хора .....
аффф

2015.04.06 | 14:46

7
ШЕНГЕН ??? ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ЩЕ ГО ГЛЕДАШ Г-ЖО КУНЕВА ! България не е СОФИЯ ! Граници нямаме ! Разграден двор сме ! абсолютна деградация и корупция по всички етажи! Няма как да се промени нещо....Твърде голяма е кашата...а беше ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ..а беше ПРЕКРАСНА СТРАНА....жална история..

2015.04.01 | 15:58

6
Хванали ги. Отчитат дейност... Ще ги пуснат споко . Цацаров никаква не я вършиш. Опс извинявам се. Ти действаш адекватно само в дни за размисъл....

2015.04.01 | 15:58

5
Хванати - пуснати ! Няма проблем това е България !
винкел

2015.04.01 | 15:58

4
Няма да изкарат и седмица.Ще отидат по дворовете на скакауците.
В е л и к и я

2015.04.01 | 15:58

3
До стената и разстрел бе ,
az

2015.04.01 | 10:52

1
ква стена, на центъра!

2015.04.01 | 15:57

2
Koi no pusna v EU

Добави коментар

Водещи новини