Откриха бабата на петгодишния Никита. Жената е разпознала детето

  • 31 март 2015 14:08

  • 4511
  • 1
Откриха бабата на петгодишния Никита. Жената е разпознала детето
©

Мъртвото дете, открито в куфар на територията на България, е разпознато от неговата баба в Русия, съобщи Интерфакс, позовавайки се на пълномощника на руското президентство за правата на детето Павел Астахов.

„В България продължава разследването на чудовищното престъпление – убийството на 5-годишния Никита и 35-годишната му майка Анна от Русия. Делото е взето под особен контрол. Работим в сътрудничество с МВнР на Русия и българските власти. Успяхме да намерим майката на Анна (бабата на Никита), която вече ги разпозна по снимка“, се казва в съобщение на Астахов.

Българските служби преди дни установиха, че детето се казва Никита Леонтев. Родено е в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия.

Разследващите са установили и коя е неговата майка. Тя се казва Ана Леонтева.

Криминалистите работят по версията, че откритите части от тяло на жена край пътя за тракийското светилище Беглик Таш са именно на Ана Леонтева.

Направените до момента ДНК експертизи обаче не доказват по категоричен начин, че именно тя е майката на детето.

Установен е и бащата на 5-годишния Никита. Той е руски гражданин. За него в масивите на "Гранична полиция" няма никакви данни да е влизал на територията на България.

МВР вече разпространи снимки на дете и жена, за които се предполага, че са убитите.

Анна Леонтиева e била държавен служител в Пермския край, но преди няколко години е напуснала Русия, съобщава ФедералПресс.Тя се е познавала с живеещ в Приморско руснак. В апартамента на мъжа са открити играчки, които се предполага, че са на детето й Никита, чийто труп бе открит в зелен куфар в района на Пасарел. В момента собственикът на апартамента е издирван от полицията.

Анна Леонтиева има два брака. Момчето е от втория й съпруг, с когото е напуснала Русия преди няколко години.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4511 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
nasako

2015.04.01 | 13:08

1
nikita ti ne zaslujavash taia sadba nadiavam se ubieca da gnie v pandelata i d ane vidi bial den

Добави коментар

Водещи новини