Данъчни раздават краставици на социални домове

  • 31 март 2015 13:57

  • 1594
  • 1
Данъчни раздават краставици на социални домове
©

Близо три тона краставици раздадоха бургаските данъчни на социални домове в региона. Зеленчуците са внос от Гърция и са били конфискувани след разкрита схема за измама, съобщават от НАП. Териториалната дирекция на Агенцията в Бургас е предала 2700 кг краставици на социалния патронаж към Общината. От там те ще бъдат разпределени в различни социални домове и заведения.

Стоката е иззета при проверка на инспектори от дирекция „Фискален контрол" на обявеното в документите място на разтоварване. След наложени обезпечители мерки за неявяване на получателя и проверка по документи, се е установила измамна схема, при която вносителят използва данни на фирма, която няма отношение към извършения внос. На нарушителя е съставен акт и за случая е уведомена прокуратурата.

"Контролът на внасяните от Европейския съюз стоки, определени от Националната агенция за приходите като рискови, е една от мерките за защита на българските производители. В списъка на хранителните продукти, подлежащи на фискален контрол, са включени и яйцата, уточняват от приходното ведомство", съобщиха от бургаската НАП.

Последвайте канала на

1594 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.31 | 19:43

1
Да конфискуват и малко ракия,че само с краставици....

Добави коментар

Водещи новини