Атанасова покани Цветан Василев в комисията за КТБ

  • 31 март 2015 13:37

  • 1403
  • 1
Атанасова покани Цветан Василев в комисията за КТБ
© Булфото Архив

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, покани мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев на изслушването във Временна анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с КТБ в Народното събрание.

Атанасова обясни, че в писмо, адресирано до нея от Цветан Василев, той е заявил готовност да отговаря на въпроси дискутирани в комисията. В качеството си на председател на комисията Атанасова отправи покана към Василев, като каза, че ако той пожелае, може да се яви на изслушване в комисията.

БНБ нямаше капитала, за да подпомогне КТБ, каза управителят на БНБ Иван Искров в комисията за КТБ.

В рамките на 10 работни дни одиторите не са установили, а и не биха могли да се изкажат за качеството на активите, които са повече от 3,5 милиарда лева, посочи той.

„При поставянето на КТБ под специален надзор, никой не си е мислил, че ще се стигне до отнемане на лиценза на банката“, категоричен бе Искров. По му думите му БНБ са се опитали да направят всичко възможно, за да може банката да бъде отворена на 31 юли, но това не се е случило поради липсата на политическа воля.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.31 | 21:02

1
Мале,представи си.Я му нахлузи направо ямурлука и му кажи какво да казва.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини