3 години условно за Пенка, която уби новородената си дъщеря

  • 31 март 2015 12:46

  • 1496
  • 3
3 години условно за Пенка, която уби новородената си дъщеря
©

Пловдивският окръжен съд осъди на три години условно с пет години изпитателен срок Пенка Тодорова, която през август миналата година е умъртви новородената си дъщеря.

Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив. Съдът призна жената за невинна по първоначално повдигнатото й обвинение в умишлено умъртвяване на рождената си дъщеря. Пенка Тодорова живеела на съпружески начала с Иван Иванов от с. Васил Левски, като се грижела и за своите две деца от първия си брак, които останали да живеят в гр.Карлово. Работела като шивачка в "Интендантско обслужване" Калофер.

Тодорова износила детето без да казва на никой за това и на 8 август 2014 година помолила да бъде освободена от работа, за да отиде на лекар. Охраната на портала на фирмата забелязал, че жената тръгнала към близкото дере превиваща се от болки вместо към центъра на града. Половин час по-късно тя се върнала обратно, като походката й била вече нормална. По-късно обвиняемата е била намерена в безпомощно състояние в центъра на Калофер и откарана в болницата в Карлово. За бременността и раждането лекарите разбрали след преглед и ултразвук, а малко по-късно жената признала на полицията и обяснила къде се намира детето. Трупът на новороденото е бил намерен в най-дълбоката част във водата на дерето.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимата признава фактите и обстоятелствата по  обвинението и наложеното наказание се редуцира. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1496 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ana

2015.04.01 | 12:03

3
В каква държава живеем....да ви имам и присъдите.
о не!

2015.04.01 | 07:57

2
това не може да е вярно! какво правите???? ами ако убие сега и другите си деца! не мога да повярвам. какъв е тоя съд??? искам да прочета мотивите на съда ако е възможно

2015.03.31 | 22:16

1
Даите и една пробация на жената,какво толкова е направила.Тоз съд маи няма акъл колкото тях,да дава такива присъди.

Добави коментар

Водещи новини