Река Скът заля дворове

  • 31 март 2015 09:51

  • 1087
  • 0
Река Скът заля дворове
©

Река Скът е излязла малко от коритото си в мизийското село Крушовица и е заляла дворовете на 8 къщи, но от вчера има 3 см спад на водното й количество. Това съобщи оперативният дежурен в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ инж. Велко Тодоров пред Фокус. Обстановката във връзка с повишението на реките през изминалото денонощие е спокойна, допълни инж. Тодоров.

„През вчерашния ден е постъпила информация за повишение на река Тунджа при Елхово, но има спад на нивото на реката при Ямбол.
Очаква се днес да започне спадане на нивата на реката при Елхово“, каза още инж. Тодоров. Той увери, че на този етап не са възниквали критични ситуации. Има информация за свлачище между Асеновград и Бачково, където движението се осъществява в едната лента. Вчера там е пропаднала още земна маса и се е наложило спиране на движението по целия пътен участък, но по-късно движението в едното платно е възстановено, уточни инж. Тодоров.

Той допълни, че в ГД ПБЗН постоянно получават информация от МОСВ за нивата на реките, а местните структури поддържат постоянна връзка с областните и общинските служби за непосредствено наблюдение на критичните участъци на реките.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1087 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини