Партиите трябва да представят финансовите си отчети за 2014 г.

  • 31 март 2015 08:49

  • 740
  • 0
Партиите трябва да представят финансовите си отчети за 2014 г.
©

Днес изтича крайният срок, в който политическите партии трябва да представят на Сметната палата финансовите си отчети за 2014 г. Освен това те трябва да предоставят и декларациите по образец със списъци на физическите лица, направили дарения., напомнят от Сметната палата, цитирани от БТВ.

Последиците от непредставяне в срок на годишните финансови отчети и декларациите със списък на дарителите са налагане на имуществена санкция на политическата партия в размер от 5 000 до 10 000 лв. и загубване правото на държавна субсидия до провеждането на следващи избори за народни представители.

Когато не са представени в Сметната палата годишни финансови отчети за две последователни години, съществува и възможност Софийският градски съд да постанови разпускане на политическата партия.

Съгласно Закона за политическите партии, годишен финансов отчет, който не отговаря на изискванията относно формата, съдържанието и начина на представянето му, както и когато не е придружен с декларацията със списъка на дарителите, се смята за неподаден.

До 15 април Сметната палата ще публикува на интернет страницата си представените от политическите партии финансови отчети за 2014 г. и списъците на дарителите им, наименованията на партиите, които не са подали отчети в срок, както и списък на партиите, получили държавна субсидия през предходната година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини