Мъж от кавказки произход издирван за убийството на Никита и майка му

  • 31 март 2015 06:12

  • 15548
  • 8
Мъж от кавказки произход издирван за убийството на Никита и майка му
©

МВР разпространи снимките на 5-годишния Никита Леонтиев и майка му Анна, чиито убийства се разследват.

Момченцето беше открито в куфар край ВЕЦ "Пасарел" на 20 март, а разчленена жена, за която се смята, че е майката на детето, е намерена на 3 март в гора край Приморско.

Майката и убитото момченце пристигнали в България от Кипър, казаха запознати с разследването, цитирани от "24 часа". Руснак, който живее там, ги свързал с техни сънародници в България. Той обаче не е Герман, собственикът на апартаментите в Приморско и София, а друг, казаха криминалистите. С какво се е занимавала жената в Кипър, не е ясно.

"Няма съмнение, че мъртвата жена е майката на детето", обясни близък до разследването. Първата експертиза обаче не показала това на 100%, защото трябвало да се вземе и ДНК проба от биологичния баща на детето, който живее в Русия. Разследващите се надяват да му бъде взета проба, когато той пристигне у нас.

"Мъжът трябва да дойде, за да прибере тялото на момчето, до момента не е разпитван", обясни криминалист. Установено е, че бащата на детето не е влизал в България и е извън списъка на заподозрените.

Във връзка с двойното убийство на майката и момчето полицията издирва мъж от кавказки произход. Официално обаче не е съобщено името му. Предполага се, че е напуснал страната и е заминал за Кипър. "Пълна загадка остава какво е правил 20 дни с детето", каза криминалист.

Момченцето е убито двайсетина дни след майка му. Една от версиите, по която се работи, е, че убиецът е един и същ и е удушил детето дни след убийството на майка му.

Криминалстите проверяват къде са ходили двамата през това време. Последният им известен адрес е в кв. "Витоша". Апартаментът бе претърсен и запечатан в петък.

По случая за сведение се издирват 51-годишният бизнесмен Герман Костин и съпругата му Весела Вачева. Двамата управляват мащабен бизнес с недвижими имоти в Северен Кипър, където е регистрирана фирмата им.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15548 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
анонимен

2016.04.22 | 09:26

8
Само погледнете каква прилика има с фоторобота или по-точно скицата която бяха пуснали. Художника им явно рисува като второкласник
ТОНИ

2015.05.21 | 02:07

7
ЗНАЧИ КИПЪР РУСИЯ И ЗАБРАВИХ КАВКАЗ НО ЗОНАТА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА У НАС КАЖЕТЕ МИ БЪЛГАРИ ДА ПЛАЧА ИЛИ ДА СЕ СМЕЯ ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ДА НИ СЕ ГАВРЯТ И ЧУЖДЕНЦИ И ТИЯ ОТГОРЕ ПЛАЧЕ МИ СЕ И СЪРЦЕ МИ СЕ КЪСА

2015.04.22 | 15:20

6
Баси изрода да убие детенце на 5 години и жена. Кавказци и араби не трябва да се пускат в БГ. Арабите още не са се развихрили,но и това ще стане така правят на запад. Явно тези,които ги заселват са им издали заповед да са тихи.
gr

2015.04.22 | 15:20

5
Ужасно е. Мир и вечен покой на душите им. Горкото детенце, на пет годинки...
някой си

2015.04.22 | 15:20

4
ДНК първо, след това теорийки.
някой си

2015.04.22 | 15:20

3
"Първата експертиза обаче не показала това на 100%, защото трябвало да се вземе и ДНК проба от биологичния баща на детето, който живее в Русия." Вие сериозно ли говорите?! НЕ Е НУЖНА ПРОБА ОТ БАЩАТА ЗА ДА СЕ ДОКАЖЕ РОДСТВО МЕЖДУ ТЯЛОТО НА ЖЕНАТА И ДЕТЕТО. Който ви е казал противното, вие е излъгал.

2015.04.01 | 21:17

1
Eeee tyk stava dyma za eksperti ot Bylgarija ,te rabotat vse po dryg na4in
някой си

2015.04.05 | 00:24

2
Абе хора, спрете с простотиите. ТОВА НЕ Е МОМЧЕТО ОТ КУФАРА. Дори самият факт, КЪДЕ ТОЧНО е намерено тялото противоречи на този случай. Това просто е някакво друго убийство, на ЖЕНА.

Добави коментар

Водещи новини