Шестима души загинаха, а 10 са в неизвестност, след свлачище в Индия

  • 30 март 2015 19:32

  • 957
  • 0
Шестима души загинаха, а 10 са в неизвестност, след свлачище в Индия
©

Шестима души загинаха, а 10 са в неизвестност, след свлачище в хималайския район Кашмир в Индия, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс. Необичайни за сезона дъждове заляха Индия, като унищожиха посеви и породиха страхове от наводнения в планинската северна част на страната, информира БТА,.

Стотици хора напуснаха домовете си, след като нивото на водата в големите реки в Кашмир започна да се покачва, а метеоролозите прогнозират нови валежи в района, поразен от опустошителни наводнения преди седем месеца. Кално свлачище в село на около 40 км от град Шринагар е помело тази сутрин къща, докато трите семейства в нея спели.Армията и полицията разчиства терена, търсейки оцелели. Намерени са шест тела, но броят на загиналите може да се увеличи, каза представител на местната полиция.

С глобалното затопляне на климата Индия е изложена на все по-обилни валежи и предизвикваните от тях наводнения и свлачища, показва изследване на 50-годишна статистика, осъществено от индийския Институт по тропическа метеорология. Март тази година е най-влажният месец в страната от повече от век. Дъждовете унищожиха милиони хектари със зърнени култури, а заради загубите голям брой фермери се самоубиха през последните седмици.

Последвайте канала на

957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини