Бизнесът от област Враца поиска инвестиции в инфраструктурата

  • 30 март 2015 19:21

  • 1017
  • 1
Бизнесът от област Враца поиска инвестиции в инфраструктурата
©

Среща под надслов "Конкретна подкрепа и целенасочено въздействие за област Враца" между народните представители от Врачански избирателен район и представители на бизнеса от областта се състоя във Враца. Организатор на срещата бяха Търговско-промишлената палата /ТПП/ във Враца. В нея участваха народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев /ГЕРБ/, Георги Божинов /"БСП-лява  България"/, Айхан Етем /ДПС/ и Красимир Богданов /Патриотичен фронт/, съобщи БТА.

Анализът показва, че поради редица икономически и социални фактори, включително обезлюдяването, област Враца не е в състояние да се "самотрансформира" към растеж и развитие и затова е необходима конкретна политика от страна на държавата, каза изпълнителният директор на ТПП Илияна Филипова. В дискусията представителите на бизнеса посочиха, че трябва да се инвестира в инфраструктура, професионално образование и да бъде намалена бюрокрацията и административната тежест.

Областите, в които трябва да се развива област Враца са земеделие и преработваща промишленост, свързано с него, туризъм и производство с висока добавена стойност, според тях. Народните представители поеха ангажимент да поставят конкретните въпроси пред ресорните министри, както и да подкрепят решения за законодателни промени, свързани пряко с мерки за икономическо възстановяване на област Враца и на Северозападния район за планиране.

Последвайте канала на

1017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.31 | 17:21

1
Каква инфра-структора ви гони бе, нали асфалт не се ядеше?

Добави коментар

Водещи новини