Ръст от 9,2% на чуждите туристи през зимата отчете министър Ангелкова

  • 30 март 2015 18:56

  • 1147
  • 1
Ръст от 9,2% на чуждите туристи през зимата отчете министър Ангелкова
©

В министерството ни чака много работа. Нашата цел е да докажем, че България е предпочитана туристическа дестинация, която може да предлага качествени услуги.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. За тази зима имаме ръст от 9,2% на чуждите туристи, в сравнение с миналата година. Това са близо 80 000 души в повече. Това ни дава основание да работим още по-усърдно. Най-важното е да се облекчи визовия режим. Разговарях и с китайския си колега. Той заяви, че китайците започват да откриват ските, а ние трябва да им предложим условията. Миналата година сме били посетени от 16 000 китайски туристи. Надявам се догодина да са 216 000, прогнозира Ангелкова.

Нашата цел е да развиваме зимния туризъм. Трябва втори лифт на Банско. Трябва да обединим общите си усилия и да работим всички заедно. Трябва да развиваме всички ски курорти, категорична беше тя. За лятото важи същото. Трябва да бъдем конкуретноспособни и да рекламираме България. Целта ни е да привличаме не само чужди туристи, а да се фокусираме и върху желанията на българските такива, допълни Ангелкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1147 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mm

2015.03.31 | 20:15

1
и целия китайски народ да дойде,и черните маймуни от Африка ,все тая....изгубихме питомното, ще гоним дивото....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини