КНСБ настоява за плавно повишаване на възрастта и стажа при пенсиониране

  • 30 март 2015 16:39

  • 2368
  • 4
КНСБ настоява за плавно повишаване на възрастта и стажа при пенсиониране
©

КНСБ настоява за плавно повишаване на възрастта и стажа при пенсиониране с по един месец за мъжете и по два месеца за жените за период от 20 - 25 години, както и за това пенсията да достигне 65 на сто от размера на заплатата преди пенсиониране. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на националната годишна конференция на Съюза на транспортните синдикати в България /СТСБ/, съобщи БТА.

За стабилизиране на пенсионната системата е необходимо повишаване на събираемостта на осигуровките и, ако трябва, увеличаването им с половин процентен пункт годишно, допълни Димитров. КНБС иска правителството да изработи антидефлационна програма.  По думите на Димитров мерките минават през увеличаване на доходите. Той посочи, че две трети от българите нямат спестявания, а на останалите вложенията в банките масовото са до 1000 лева.

КНСБ настоява и за въвеждането на необлагаем минимум, което според Димитров е залегнало в програмите на три от партиите в управляващата коалиция. Синдикатът очаква от правителството заявка за ясна икономическа политика за възраждане на индустрията. Пламен Димитров заяви, че дълговата емисия има стабилизиращ ефект върху банковата система, но трябва да бъде използвана и за развитие на индустриалната политика.

Пламен Димитров и председателят на Съюза на транспортните работните Екатерина Йорданова отчетоха като голям успех за синдикалното движение домакинството на България на конгреса на Международната транспортна федерация. По традиция СТСБ е  инициатор на ежегодни преговори за минимални осигурителни прагове по квалификационни групи професии в транспортния  отрасъл. Във въздушния транспорт през 2014 г. е постигнато повишаване на минималните осигурителни прагове с 12 на сто, а в логистиката - с три на сто за ръководители и специалисти, отчетоха от синдиката.

Последвайте канала на

2368 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
еи големи сте тарикати

2015.03.31 | 09:54

4
Правилно одобрявам.ЗА белите 100 години възраст и 80 години трудов стаж.ЗА ЦИГАНИТЕ НИТО ЕДИН и ПОМОЩИ ДО ЖИВОТ.
.....

2015.03.31 | 09:53

3
трии модераторе триии , дървета има за всички
marianka

2015.03.31 | 09:53

2
АЗ СЪМ ВЪЗМОТЕНА ЖЕНА В ТЕКСТИЛНИ ФАБРИКИ ПО СТАР4ЕСКИ ДОМОВЕ ,САНИТАРИ В ТЕЖКИ ОТДЕЛЕНИЯ И МН,ДР С ТЕЖЪК ФИЗИ4ЕСКИ ТРУД НА ТЕЗИ 65Г КАК ДА РАБОТЯТ 4Е ПО ГОЛЯМАТА 4АСТ ОТ ХОРАТА ГЛАДНИ ХОДЯТ НА РАБОТА ИСКАМЕ КАТЕГОРИИ НА ТРУДЪТ

2015.03.31 | 09:53

1
Ей туй кнсб бе, ей да му се не види. Все защитава, защитава и накрая праааааааааааааас със сопата. Че как все у нас такива синдикати бе, че все ний ли сме заслужили да ги имаме Боже. Защо Боже?

Добави коментар

Водещи новини