ВАС не уважи искането на "Бромак" по делото "КТБ"

  • 30 март 2015 15:37

  • 863
  • 0
ВАС не уважи искането на "Бромак" по делото "КТБ"
©

След като председателят Колев беше заявил, че решение по случая ще излезе в петък, 27 март, днес вече на сайта на ВАС беше публикувано решението на съда по повод на жалбите на "Бромак", основен акционер в КТБ.

Съдът оставя без уважение всички претенции на "Бромак". Искането за отвод на целия съдебен състав - Георги Колев, Милка Панчева, Александър Еленков, Наталия Марчева и Росен Василев - съдът определя като неоснователни.

Припомняме, адвокатите на основния акционер в Корпоративна търговска банка - фирма "Бромак" на Цветан Василев, поискаха отвод на целия петчленен състав на Върховния административен съд по делото за отнемане на лиценза на банката.

Основанията на Бромак ЕООД за отвода са липса и спрямо тях на субективния и обективен критерии за безпристрастност на съда, съгласно трайната практика на Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

ВАС отхвърли и искането на жалбоподателя за назначаване на особен представител на КТБ, както и особеното искане на "Бромак" за прекратяване на производството по настоящето дело.

Определението не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини